Stärk kroppen när du sitter!

Vid aktivt sittande rör vi oss hela tiden utan att tänka på det. Framför allt rygg och magmuskler används i en rörelse som liknar den som när vi går eller springer. Resultatet blir att vi tränar våra muskler under dagen när vi sitter framför datorn.

Swopper – den unika stolen!

01_swopper_anthracite_ferraro-red

Så här funkar den

Med en ställbar fjäder i botten kan Swopper röra sig upp och ner i en mjuk rörelse. Du bestämmer själv hårdheten i både höjd och sidled. När du lutar dig så följer Swopper med tack vare att den är ledad längst nere vid golvet vilket bidrar till att hålla din ryggrad rak i alla lägen. Sitsen kan också höjas och sänkas med ett enkelt handgrepp.

Lär dig ställa in din Swopper genom denna video (framtagen av den amerikanska Swopper-återförsäljaren Via Seating, Inc.).

Fördelar med Swopper

  • Låter kroppen jobba

    Alla ergonomer, sjukgymnaster och läkare säger att långvarig statisk belastning inte är bra för kroppen. Man rekommenderar starkt regelbunden rörelse, t ex pausgympa, omväxlande stå och sitta vid arbetsplatsen och liknande. Swopper eliminerar den statiska belastningen och gör att kroppen håller balansen själv.

  • Rör sig i tre dimensioner

    Många kontorsstolar kan röra sig framåt/bakåt och höjas och sänkas. Swopper är helt unik i att den rör sig i tre dimensioner! Detta motverkar de smärttillstånd som kan uppkomma när du sitter på en vanlig kontorsstol.

  • Ökar välbefinnandet

    När du sitter på en  Swopper blir din rygg starkare och du får pausgympa flera gånger per dagen utan att du tänker på det. Du tänker också klarare tack vare den ökade cirkulationen i kroppen och hjärnan!

Med en vanlig kontorsstol tvingas din kropp anpassa sig till stolen men med en Swopper får du en naturligt rak ryggrad och stolen följer med i dina rörelser.