DynaDesk

WorkMotions AB tar in kapital för att accelerera marknadsintroduktionen av DynaDesk

Nya investerare i bolaget är CBC Investment Group. De möjliggör uppväxling av marknadsföringen för ökad försäljning av det ergonomiska skrivbordet DynaDesk – en patenterad lösning, specifikt framtaget för att skapa en dynamisk kontorsarbetsplats utan arbetsrelaterade smärtor i skuldror, nacke eller armar på grund av datoranvändning. Det unika med DynaDesk är att en del av bordsskivan hela tiden rör sig, långsamt och mjukt. Detta gör att musklerna bringas i kontinuerlig rörelse, vilket innebär ökad blodcirkulation och en dynamisk arbetsställning. Resultatet; du slipper stelhet/värk och blir mer avslappnad, vilket även ökar välbefinnandet och gör det lättare att fokusera.
www.dynadesk.se

CBC Investment Group AB är ett riskkapitalbolag med fokus på nordiska tillväxtbolag inom högteknologi. CBC har en av Nordens snabbast växande nätverk för tillväxtinvesteringar. Företaget tar med ett aktivt ägarskap in i bolagen för att även tillföra kunskap och erfarenhet. Idag består CBC:s portfölj av 16 tillväxtföretag med starka ledningsgrupper, unika kunderbjudanden och global potential.

www.cbcgroup.se

Artikel i tidningen ”Vision”

WorkMotions har fått 300 000kr från Vinnova för att göra en vetenskaplig studie av effekterna av det dynamiska skrivbordet DynaDesk.

Mer om detta finns att läsa här:

https://vision.se/Medlem/tidningen-vision/arkiv/2018/maj/rorligt-bord-ska-stoppa-smarta/

 

Förebygg sjukfrånvaro, Friskare medarbetare med utökat bidrag från Försäkringskassan

 

Du har väl inte missat att du från och med i sommar kan få bidrag för insatser för att förebygga och förkorta sjukskrivningar.

Försäkringskassan ger ökat stöd med syfte att förebygga sjukfrånvaro och skapa bättre arbetsmiljö. läs mer

Säg adjö till stress, musarmar och stela nackar!

Stress, stela nackar, musarmar och andra besvär i övre delen av kroppen är mycket vanligt på våra arbetsplatser. DynaDesk har långtidstestats av personer med besvär i den övre delen av kroppen och omkring 80% av testpersonerna uppger att de fått minskade besvär. DynaDesks kontinuerliga rörelse ger dessutom en skön, avslappnande känsla eftersom axlarna inte ”fastnar” uppe vid öronen.  Läs mer

IBM vill erbjuda personalen det bästa – valde DynaDesk till nya huvudkontoret

IBM har i dagarna flyttat till sitt nya huvudkontor i Kista. Under våren och sommaren har man utvärderat det dynamiska skrivbordet DynaDesk. Bordet fungerar bra både som förebyggande och för rehabilitering av belastningsskador (RSI). Ytterligare en positiv effekt är att produktiviteten och välbefinnandet hos medarbetarna ökar. Läs pressmeddelandet här:  20171215, IBM vill erbjuda personalen det bästa.

Kris för arbetsmiljön i Danmark – 15% ökning av muskelproblemen senaste 5 åren

Dyster läsning från vårt södra grannland som har en likartad arbetststruktur som Sverige med ett mycket stort antal datoranvändare. Både psykiska överbelastning (17% ökning) och de muskelrelaterade besvären (15% ökning) har ökat dramatiskt över den senaste femårsperioden, enligt nätsajten Arbeidsliv i Norden.

Den problematiska utvecklingen har fått landets närings- och tillväxtminister Troels Lund Poulsen (Venstre) att reagera.

– Jag kan konstatera att arbetsmiljöinsatserna slagit fel och ska läggas om, säger ministern.

Läs hela artikeln här.

WorkMotions deltager på Stockholm Furniture Fair 2017

WorkMotions ställer ut på möbelmässan Stockholm Furniture Fair 2017 den 7-11 februari på Stockholmsmässan i Älvsjö – i år med en ännu större monter. Vi visar upp ett flertal ergonomiska kontorsarbetsplatser baserade på det innovativa DynaDesk-skrivbordet som erbjuder kontinuerlig rörelse vid datorarbete och aeris stolar för aktivt sittande. WorkMotions arbetsplatslösningar är baserade på medicinsk forskning och utnyttjar det faktum att rörelse under hela arbetsdagens längd har en stark förebyggande effekt mot belastningsskador – inte minst i överkroppen – vid kontorsarbete. Vi kommer också att dela med oss av resultaten från våra omfattande långtidsutvärderingar av daglig dynadeskanvändning, som bl.a. visar att över 80% av användare med besvär i nacke, axlar eller armare blivit bättre med hjäp av DynaDesk.

Välkommen att hälsa på oss i monter A39:23 i A-hallen!

Därför ska du undvika att sitta ner

Vår kropp är byggd för rörelse och inte för att sitta ner. Att sitta ned en stund är inte farligt, men att sitta många timmar per dag och framförallt varje dag är inte bra. Stillasittande är faktiskt ett av vår tids största hot mot hälsan, vilket indikerats av en rad stora medicinska undersökningar under 2010-talet. Därför: undvik att sitta ner!

I svenska Werlabs artikel kan du läsa mer om varför du inte ska sitta ner. Förutom att du får dig till livs information om vådan med överdrivet sittande, vilket tyvärr gäller en stor del av befolkningarna i framförallt de industriella länderna men även i utvecklingsländer, för du också tips om vad du kan göra för att förbättra situationen. För den late (som inte orkar läsa den trevliga artikeln men som vill röra sig) har vi spaltat upp tipsen här nedan:

  • Skaffa ett höj- och sänkbart skrivbord.
  • Byt skrivbordsstolen mot pilatesboll som hjälper dig att aktivera bålmuskulaturen när du sitter.
  • Om du måste sitta långa stunder, försök att resa dig upp en stund mellan passen.
  • Propagera för ståmöten, se till att det finns åtminstone ett bord med ståhöjd att konferera kring på din arbetsplats.
  • Håll gående möten, telefonmöten och samtal med en kollega kan med fördel hållas samtidigt som du/ni håller er i rörelse, gärna utomhus.
  • Undvik mejl till dina kontorskollegor, kortare saker kan du resa dig och ta mellan fyra ögon.
  • Gå eller cykla till jobbet, eller gå sista biten om du åker kommunalt eller tar bilen.

Vi vill påminna om att den frekvente datoranvändaren, i tillägg till ovanstående, också bör överväga att skaffa ett DynaDesk-skrivbord för att skapa kontinuerlig rörelse i regionen nacke, axlar och armar under hela arbetsdagens längd. Det traditionella höj- och sänkbara skrivbordet samt pilatesbollen hjälper dig nämligen inte särskilt mycket vad gäller rörelse i överkroppen.

WorkMotions ställer ut på Stockholm Furniture Fair 2016

WorkMotions ställer ut på möbelmässan Stockholm Furniture Fair 2016 den 9-13 februari på Stockholmsmässan i Älvsjö. Vi visar upp ett flertal ergonomiska kontorsarbetsplatser baserade på DynaDesk-skrivbord för kontinuerlig rörelse och aeris stolar för aktivt sittande. Då WorkMotions har som motto att leverera innovativa arbetsplatslösningar baserade på medicinsk forskning, kommer vi även i år att presentera ett par riktigt intressanta världsnyheter i montern. Vi kommer också att dela med oss av de häpnadsväckande positiva resultaten från våra omfattande långtidsutvärderingar av daglig dynadeskanvändning.

Välkommen att hälsa på oss i monter A38:29 i A-hallen!

 

Smärta i nacke, skuldror eller armar är oerhört utbrett problem

Faksimil Kollega nr6 2015_sid30

Tidningen Kollega (utgiven av fackförbundet Unionen) återger i nummer 6/2015 resultaten från en undersökningen utförd av Novus angående hälsotillståndet bland Unionens medlemmar. Där framgår det, tyvärr, med knivskarp tydlighet att smärta i regionen nacke, skuldror och nacke relaterad till arbetet är mycket utbredd – hela 52% av de 1145 respondenterna upplever sådan smärta. Inte mindre än 8% av de drabbade har varit tvungna att sjukskriva sig på grund av besvären.

Till de medarbetare som ännu inte fått hjälp av sin arbetsgivare (mer än 60% av de smärtdrabbade i undersökningen) kan vi tipsa om WorkMotions produkt DynaDesk, som har en påtaglig rehabiliterande effekt på smärta i nacke, skuldror, armar och händer kopplad till frekvent datorarbete.